Dét der børnehaveliv

imageJer, der har børn, der går i børnehave, kan med garanti nikke genkende til det, jeg vil skrive nu. Trætte eftermiddagsbørn!

Alberte startede i børnehave 1. November, som jo er ret længe siden nu. Hun var allerede stoppet med middagsluren, så i den første uge var det stensikkert, at vi knap nåede ind i sofaen, før hun faldt i søvn. Vi prøvede selvfølgelig at få hende til at lege lidt på værelset, men hun var fuldstændig udmattet – forståeligt nok. Så selvfølgelig skulle vi ikke prøve at holde hende i gang. For hvordan har vi andre ikke haft det, når vi er startet på et nyt arbejde og har fået fyldt hovedet med nye indtryk en hel dag – så er vi selvfølgelig også trætte.

Efter den første uge forsvandt trætheden igen. Hun kom hurtigt ind i en rytme i børnehaven og så var alt bare FEDT. Alberte går i en børnehave, hvor de er ude 2-3 timer hver dag, og selvom de også var det, da hun gik i vuggestue, så foregår det altså i et helt andet tempo i børnehaven.

Der kan stadig forekomme dage, hvor hun er så træt, at hun falder i søvn, når hun kommer hjem. Alberte har dage fra 9.00 til 15.00, så I kan nok følge mig, når jeg siger, at det er en anelse problematisk, når pigen vælger at falde i søvn omkring kl. 16. Kalder man på hende eller lader man hende sove? Vi har indtil nu kaldt på hende efter en halv time, for ellers kan vi ikke få hende til at sove til natten, og at hun skulle puttes kl. 16 til nat tror jeg simpelthen ikke vil gå. Enten vil hun vågne omkring kl. 22 eller 03 og ingen af delene er noget, der tiltaler mig særlig meget 😉

Jeg ved, at Alberte har det skidesjovt, når hun er i børnehave og får brugt en masse krudt, så derfor synes jeg også, det er i orden, at hun af og til tager en lille eftermiddags-morfar. Så må vi se, om det er noget, hun bliver ved med at have behov for af og til, helt indtil hun starter i skole 🙂

Skriv et svar